Вінничан запрошують долучитися, щоб навести лад на берегах водойми та дізнатися більше про малі річки Вінниці.

12 жовтня на малій річці Каліча у Вінниці відбудеться осіння толока.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Мала річка Каліча знаходиться у центрі Вінниці. Наразі водойма потерпає від великої кількості сміття. У співпраці з офісом Міжнародної організації з міграції (МОМ) у Вінниці та департаментом архітектури й містобудування Вінницької міської ради проводиться осіння толока, під час якої учасники намагатимуться покращити стан річки. А надалі на цій ділянці планується створення громадського простору для відпочинку та проведення заходів просто неба.

«Каліча, ймовірно, одна з найвідоміших малих річок нашого міста. Її навіть можна побачити на мапі Вінниці 1811 року. І хоча, на перший погляд, її розмір та роль можуть здаватися незначними, вона має важливе значення і неабиякий потенціал. На жаль, зараз річка забруднена. Проте разом ми зможемо не лише очистити берег та воду, але й зробити крок до створення прекрасних просторів для відпочинку, які мають величезний потенціал для розвитку та користування», – зазначають в КП «Інститут розвитку міст».

Прибирання відбудеться у суботу, 12 жовтня, об 11:00. Учасники зустрічатимуться перед будівлею Вінницької міської ради. Сміттєвими мішками, рукавичками та іншим потрібним інвентарем організатори забезпечать.

Деталі на сторінці події у Facebook.

У разі оголошення повітряної тривоги захід призупинять, а присутні мають прямувати у найближче укриття. Мапа – за посиланням https://shelter.vmr.gov.ua.

Джерело