• Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Папою Римським Франциском у Ватикані подарував понтифікові картину «Бучанська різанина: Історія Марічки».
  • Картина авторства Володимира Козюка та Владислава Задворського показує жахи в Бучі очима Марічки — уявної дівчинки, на очах якої російські солдати катували та вбили її батька, матір і бабусю.

Картина з проєкту Володимира Козюка «Незламні» під назвою «Бучанська різанина: Історія Марічки» дуже символічна. Автори картини — Володимир Козюк і Владислав Задворський. Ця картина — нагадування усьому світу про геноцид нашого народу та страшні злочини проти України.


Страшний і трагічний сюжет цієї картини:

«Марічка стояла і дивилася спустошеними очима крізь натовп, що зібрався на місці трагедії. Вона втратила все: її дім, її сім’ю, її дитинство. На її очах катували і вбили її батька, матір, бабусю. Її рідне місто Буча стало свідком нелюдських звірств, які назавжди залишили шрами на її душі. Українські солдати, які звільнили місто від російських окупантів, намагалися говорити з нею, заспокоїти. Але їхні слова здавалися віддаленими, нечіткими, як шепіт крізь товстий туман. Марічка просто не могла прийняти реальність того, що сталося…»

Володимир — непересічна і надзвичайно талановита особистість, справжній митець. Його нещодавня картина «Місця Сили України — Вінниччина» була продана на благодійному аукціоні в Лондоні, який проходив у музеї Вікторії та Альберта за партнерства з Christie’s. Виручені кошти підуть на допомогу нашій країні.


 



Джерело