Використання такої техніки дозволяє не ризикувати життям та здоров'ям особового складу, а також ефективно давати відсіч ворогу на полі бою.

Нещодавно нацгвардійцям «Червоної Калини» Вінницька громада передала ще 200 FPV-дронів. А днями чергову партію FPV-дронів – 150 штук – було передано бійцям однієї з військових частин від імені Вінницької міської ради та Вінницької громади. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

З оборонцями зустрілися заступник міського голови Андрій Очеретний, а також депутати Вінницької міської ради. Цій бригаді допомогу передають вже ввосьме.

«Передаємо 150 дронів, а в попередні рази це були відповідні дрони, сухі душі, “мавіки”, зарядні станції “Бандера” тощо. Все це необхідно бригаді, яка так віддано захищає Україну на передовій. Ми переконані, що ці “залізні пташки” допоможуть вберегти життя та здоров'я бійців. Зі слів військових, які користувалися вже такими дронами, 80% – досягають своєї цілі. Важливо, що ці FPV-дрони покращеної модифікації і їх прицільність допомагає успішно оборонятися від ворога», – сказав Андрій Очеретний.

Військовий Ігор під час цієї зустрічі подякував Вінницькій громаді за оперативну та регулярну допомогу:

«Такі дрони відіграють на полі бою важливу роль і допомагають ефективно відпрацьовувати особовому складу бойові завдання. Нам вже передали 590 дронів і ми вдячні за таку системну підтримку. Разом до Перемоги. На ділянці, де ми зараз знаходимось з побратимами, дрони літають щодня, тож вони справді вважаються розхідним матеріалом, їх потрібно мати якомога більше».

Також на знак подяки військовий передав нашій громаді символічний подарунок – тубус від 155-міліметрового артснаряду, який власноруч розмалювали бійці з його частини.

«Це західна зброя, яка допомагає нам працювати на фронті. Тут зображений сюжет, який є сакральним для бійців моєї бригади», – додав Ігор.

Новини Вінниці / Вінницька громада передала чергову партію «залізних пташок» на фронтНовини Вінниці / Вінницька громада передала чергову партію «залізних пташок» на фронтНовини Вінниці / Вінницька громада передала чергову партію «залізних пташок» на фронт

Джерело