• У ніч на 18 червня 2024 року противник атакував Україну 10-ма ударними БПЛА типу Shahed-131/136 з району приморсько-ахтарськ.

У результаті бойової роботи мобільних вогневих груп Сил оборони України та зенітних ракетних підрозділів Повітряних Сил наші військові збили усі «шахеди» у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Про це написав командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.


За добу ворог втратив 1230 солдатів та 32 артилерійські системи. Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.06.24.


Станом на ранок 18 червня на бойовому чергуванні у трьох морях росія тримає вісім кораблів, з яких чотири є носіями крилатих ракет «калібр». Про це інформує ВМС ЗСУ.


У Чорному морі перебуває ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет «калібр» загальним залпом до чотирьох ракет. В Азовському морі — 6 ворожих кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет «калібр» загальним залпом до 24-х ракет.

У Середземному морі знаходиться ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет «калібр» загальним залпом до 8-ми ракет.

Упродовж минулої доби російські загарбники завдали по території України два ракетних удари та 32 авіаційних удари із застосуванням 39 КАБів, задіяли 475 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив майже 2600 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із ствольної і реактивної артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 



Джерело