У зв'язку з перебоями в електропостачанні у Вінниці міська влада вирішила перевірити ефективність роботи систем автоматичного відкриття замків в найпростіших укриттях.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов доручив профільним підрозділам Вінницької міської ради, керуючим компаніям та ОСББ провести ретельну перевірку роботи автоматичних замків у найпростіших укриттях. Завдання включає не лише перевірку працездатності систем, а й забезпечення їх постійного підключення до мережі інтернету. При виявленні недоліків, відповідальні особи повинні негайно вжити заходів для їх усунення, зокрема з погляду доступності укриттів.

"В умовах регулярних перебоїв в електропостачанні важливо розуміти, як працюють електронні замки в укриттях, як ці перебої впливають на їхню роботу, та чи є інтернет-зв'язок," зазначив Сергій Моргунов. 

Варто зазначити, що Вінниця стала першим містом в Україні, де була впроваджена система автоматичного відкриття укриттів. Ця робота розпочалася близько року тому з укриттів у навчальних закладах громади. Згодом такі системи почали встановлювати й в інших комунальних закладах та житловому секторі міста.

Згідно з новими правилами, балансоутримувачі приміщень мають постійно стежити за роботою систем автоматичного відкриття замків.

Джерело