Народний артист Анатолій Вольський ( ліворуч) під час ремонтних робіт малої сцени

  • У Вінницькому обласному театрі ім. М. Садовського актори проводять ремонт. Оновлюють дві сцени, освітлення та вентиляцію.

Хоча театральний сезон закінчився, всі пішли у відпустку, життя у Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Садовського вирує: тут зараз ремонтують малу та велику сцени, освітлення та вентиляційне приміщення, фарбують підлогу. Залучені техпрацівники та актори. 

Ремонтувати театр акторам власними силами запропонувало керівництво театру. Трупа погодилася без вагань, хоча долучається до ремонту в театрі вперше.



За словами директора Івана Педорука, участь акторів у ремонті — добровільна. Приміщення не лише оновлюють, а й позбуваються радянських символів у залі театру: знімають зірки, серпи з молотами, міняють їх на українські тризуби.

 Ремонт у театрі проводять за гроші, які заробили під час театрального сезону, — сказав Іван Педорук. — Будівлі понад сто років, варто було б її відремонтувати капітально. Заміни потребує і покрівля, і комунікації. Втім, грошей, які заробили на це не вистачить. Поки обходимося поточними ремонтами. Що можемо, те робимо власними зусиллями, покращуємо, удосконалюємо, щоб зустріти глядача в оновленому приміщенні.



Ремонтні роботи йдуть вже третій тиждень, незабаром оновлення театру завершиться. За словами головної режисерки театру Таїси Славінської, як актор для себе зробить сцену та інші приміщення, так ніхто не зробить, тому і вирішили ремонтувати власними зусиллями.

— Ремонтують малу і велику сцену, перукарський цех, — каже режисерка. — Малу сцену давно була пора відремонтувати, адже там скрипіла підлога. Також потрібно було перебудувати рубку для звукорежисерів, провести інтернет, організувати трансляцію зі сцени в гримерки. З будівельними бригадами це все було б дорожче. Всі наші актори роблять цю роботу з великим задоволенням.



Після завершення ремонтних робіт актори йдуть у відпустки. В серпні повернуться у рідний театр і розпочнуть репетиції нових постановок. Старт нового театрального сезону планують на 26 вересня. 

 



Джерело