Вінницькому ансамблю «Радість» у Франції та Польщі аплодували стоячи.

Ансамбль «Радість» взяв участь у трьох міжнародних фестивалях: одному з найбільших Міжнародних фольклорних фестивалів Франції «Свято виноградної лози» у місті Діжон, фестивалі «Вечірні променади» у місті Шатийон-сюр-Сен та Венаре-Ле-Лом, а також у Міжнародному фольклорному фестивалі «Вармія та Мазури» у Польщі. У цих фестивалях також брали участь колективи з Мексики, Болівії, Кенії, Грузії, Сенегалу, Франції, Польщі, Сербії, Литви та інших країн.

За три тижні ансамбль «Радість» дав 25 концертів. Виступи проходили не тільки в театральних залах, але й на вулицях центрів міст, у центральному парку Дарсі та величезних амфітеатрах польських міст Ольштин, Оструда, Біскупець.

«Наші діти з гордістю несли прапор нашої держави та з величезним успіхом представляли українське мистецтво на сценах Європи. Святковий гопак, Подільські вихиляси, Розпрягайте, хлопці, коней, Подільський передзвін, Лобуряки та інші танці й українські пісні не залишали байдужими жодного глядача. По закінченні 50–70 хвилинних концертів бурхливі овації глядачів і вигуки «браво» переповнювали душі наших дітей гордістю за нашу країну, за нашу українську культуру, і вони виконували танець на «біс», – написав художній керівник ансамблю Віктор Бойко.

Участь у таких фестивалях не тільки підкреслює високий рівень виконавської майстерності колективу, але й сприяє популяризації української культури за кордоном, зміцнює культурні зв'язки між Україною та іншими країнами. Ансамбль «Радість» продемонстрував, що українська народна творчість має величезний потенціал та може здобувати визнання на міжнародному рівні.

Джерело