Сьогодні у Вінниці на Європейській площі зібрались фахівці з різнопрофільних закладів охорони здоров’я, які безкоштовно надають вінничанам послуги.

Як каже завідувач відділу організації роботи та діловодства «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олександр Мельник, така акція присвячена до Всесвітнього дня профілактики гепатитів. Проте усі охочі можуть не лише пройти тестування на виявлення гепатитів, а й отримати спект інших послуг.

«Звісно ми стараємось охопити великі населені пункти, але і не забуваємо за маленькі також. До прикладу, вчора ми були у селі Краснопілка Гайсинського району, де самий кордон уже з Черкаською областю», – розповів журналістці Вінниця.info Олександр Мельник.

На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження

За його словами таким чином необхідно саме агітувати людей, щоб вони зверталися до лікарів та своєчасно вакцинувалися, а для тих, хто несвоєчасно вакцинувався, міг скорегувати свій графік щеплень, звернувшись до сімейного лікаря.

На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 2

«Зокрема ми проводимо тестування на Covid-19, він зараз знову став актуальним. Де б ми не були завжди виявляємо по декілька випадків. За тиждень зафіксовано вже 2.

Як правило люди не знають, що вони є розповсюджувачами цього страшного захворювання, можливо, вони самі й не захворіють, але всі ми розуміємо, що вони можуть інфікувати інших», – каже Олександр Мельник.

На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 3

Зазначимо акція триватиме до 14:00 год.

Які послуги можна отримати на акції?

  • виміряти артеріальний тиск та рівень цукру в крові;
  • визначити індекс маси тіла;
  • отримати консультацію ендокринолога;
  • дізнатись про переваги здорового способу життя та вакцинації;
  • отримати профілактичні щеплення;
  • пройти тестування на COVID-19, ВІЛ та гепатити

На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 4На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 5На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 6На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 7На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 8На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 9На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 10На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 11На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 12На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 13

На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 14На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 15На Європейській площі у Вінниці проводять безкоштовну вакцинацію та лікарські обстеження - фото 16

Джерело