16 січня на фронті, поблизу Мар’їнки Донецької області, загинув Михайло Столбенко, мужній захисник України.

На сайті Іллінецької територіальної громади повідомили, що церемонія передачі ордена відбулася 13 липня. Начальник 1 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Барціцький, разом з Іллінецьким міським головою Володимиром Ящуком, особисто передали нагороду дружині загиблого героя, Катерині Столбенко.

Згідно з Указом Президента України від 3 квітня 2024 року №215/2024, Михайла Володимировича Столбенка було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня за його героїзм, відданість військовій присязі та непохитність у боротьбі за незалежність України.

«Михайло Володимирович був справжнім воїном. Ця нагорода є символом вдячності та визнання героїзму вашого чоловіка, який віддав життя заради України. Його подвиг назавжди залишиться в нашій пам’яті, а його мужність буде прикладом для майбутніх поколінь», – зазначив Володимир Ящук під час вручення нагороди.

Підполковник Олександр Барціцький також висловив глибоку вдячність і шану кожному герою, який віддав своє життя заради нашої країни.

«Ми будемо постійно підтримувати родини наших загиблих воїнів і зробимо все можливе, щоб їхня жертва не була марною», – додав він.

Михайло Столбенко служив стрільцем-помічником гранатометника у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади. Його життя обірвалося під час бою за Україну, за її свободу і незалежність. Його мужність і відданість служінню своїй країні залишаються прикладом для наслідування і символом нескореного українського духу.

Джерело