Єврейська культура є однією з найдавніших у світі. Саме тому дітлахи з AJT Junior, міжнародної мережі клубів з неформальної освіти для дітей з єврейським корінням, що працює на базі єврейського культурного центру, поринули у її вивчення під час літнього табору.

Протягом семи насичених днів учасники літнього табору для єврейських дітей, кейтани, брали участь у різноманітних майстер-класах, де могли проявити свою творчу натуру, інтерактивних заняттях, а також відвідували тематичні екскурсії, щоб дізнатися більше про єврейську культуру та традиції.

“Родзинкою табору було вивчення історії євреїв Поділля”, – відзначила Світлана Сімачова, координаторка AJT Junior у Вінниці. 

Організатори пояснюють, що у такий незвичний спосіб спробували хоча б на деякий час відволікти дітей, які перебувають у місті, від постійних тривог та вибухів й подарувати справжнє дитяче літо, повне веселощів та ігор.    

Тож діти дізнавалися про роль місяця у єврейському календарі, знайомилися з армією оборони Ізраїлю – ЦАХАЛом, відвідували заняття з пошуку власного ресурсу з психологинею, а також проводили час у басейні та мотузковому парку.

Крім того, учасники відвідали містечко Оратів, звідки родом прем’єр-міністр Ізраїлю Леві Ешколь. Також побували у місцевому музеї Голокосту, де почули історії праведників світу – людей, які допомагали євреям врятуватися від загибелі. 

Кейтана у Вінниці стала завершенням навчального сезону з неформальної освіти у клубі “VinIjew” AJT Junior для дітлахів, який знову відкриє свої двері для юних учасників вже восени.  

Довідка:

Active Jewish Teens (AJT) Junior – це міжнародна мережа клубів з неформальної освіти для дітлахів 7-12 років, які мають активну позицію в єврейській громаді.  

Джерело