Напередодні Дня державного прапора України Козятинська громада на Вінниччині приєдналася до всеукраїнської акції “Нитка єднання”.

Метою акції є об’єднання українців навколо патріотичної ідеї через в’язання синіх і жовтих квадратів розміром 20×20 см для створення найбільшого “теплого прапора” України.Волонтер центру “Добрий Козятин”, отець Антон, розповів, що майстрині в’язального клубу “Феї гачка і шпиць” у Козятині зв’язали дві сотні квадратів. Ці частинки прапора були пришиті до великого стяга просто неба у міському сквері.

Минулого року теплий прапор мав розміри 2,4 на 7 метрів, а завдяки цьогорічним зусиллям учасників, у тому числі мешканців Козятинської громади, він став ще більшим. В’язальний клуб планує продовжити створення жовто-блакитних квадратів до завершення акції.

“Зараз ми всі розірвані, як ці нитки, розкидані по всьому світу, по всій Україні. Ідея акції полягає в об’єднанні всіх українців через в’язання шматочка прапору”, — зазначає Анна Карамишева-Борисенко, голова громадської організації “Старт у нове життя”.

Минулого року акція “Нитка єднання” зібрала 433 квадрати, з яких 82 були створені у Козятині. Цього року мешканці Козятина створили близько двохсот квадратів, а в’язані фрагменти власноруч доєднали до прапора під час заходу.

   

Джерело