• Мама полеглого Героя Назарія Гринцевича розповіла, що до Дня Прапора  Алею Слави на Сабарівському кладовищі не прибрали.
  • Маріанна Колос також повідомила, що у свято представники влади полеглих Героїв так і не відвідали.

Уже кілька місяців дорога Маріанни Колос залишається незмінною  на Алею Слави Сабарівського кладовища. Щодня вона їздить до свого старшого сина, легендарного Героя України Назарія Гринцевича на позивний Грєнка.


«Грєнка» загинув в травні. З тих пір Маріанна дбає, щоб остання домівка сина, як і сотні інших захисників, Алея Слави, знаходилася у належному вигляді. Аби привернути увагу до цього, вінничанка навіть поголила голову. Тоді на кладовищі вивизли сміття, привезли воду, встановили туалети.


У День Прапора жінка знову відправилася на могилу до сина, прикрасила її трояндами і стягом. Звідти записала відео і опублікувала у Фейсбуці.

Мама захисника була у розпачі. До свята, яке передує Дню незалежності України, Алея Героїв знову була у занедбаному стані. За словами Маріанни Колос, це неповага до полеглих захисників.

​​

Також мама легендарного азовця Грєнки зазначила, що представники влади у цей святковий день відвідали всі визначні місця в нашому місті, крім могил полеглих Героїв, які віддали за країну і за жовто-блакитний стяг своє життя.

Нагадаємо, вінничанин Назарій Гринцевич приєднався до полку «Азов», як тільки йому виповнилося 18 років. «Грєнка» разом з побратимами три місяці тримав оборону на «Азовсталі», де отримав поранення. У полоні був понад чотири місяці. 21 вересня 2022 року юнака разом з 215-ма українськими військовополоненими звільнили з російського полону.


Після звільнення захисник знову повернувся у військо. Був командиром взводу оптичних спостерігачів у підрозділі «Контакт 12». 10 березня 2024 Назарію виповнився 21 рік.

Легендарний воїн загинув 6 травня під час виконання бойового завдання. 10 травня з Героєм прощалася уся Вінниця і Україна.

 



Джерело