• Сигнал повітряної тривоги сьогодні пролунав по всій Україні. У Вінницькій області небезпека тривала більше шести годин.
  • Над територією області пройшло 15 шахедів та 22 ракети. Два БпЛА та чотири ракети збили за результатами роботи ППО.
  • На жаль, є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури.

З 6.03 до 12.22 на Вінниччині тривала повітряна тривога. Регіон атакували ударні керовані ракети та ворожі дрони.

Як стало відомо, над нами літали 15 «шахедів», а також 22 ракети. Сили ППО Вінниччини збили два безпілотники та чотири ракети, повідомила перша заступниця начальника ОВА Наталя Заболотна.



— На жаль, є влучання в обʼєкти критичної інфраструктури. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна та дахи однієї школи та приватних будинків. Є двоє поранених цивільних середнього ступеню важкості. Інформація про загиблих відсутня. Усі служби працюють для ліквідації наслідків. Електропостачання, водопостачання відновлюється, — написала Наталя Заболотна.

Місця потрапляння та падіння уламків збитих ракет та БпЛА обстежуються на наявність вибухонебезпечних предметів.  

Пожежі, що виникли в результаті влучень, локалізовані і загашені.

Залізничний транспорт курсує у штатному режимі, додали в ОВА. Усі міжнародні фонди були своєчасно оповіщені та виїхали на місця для надання екстреної допомоги постраждалому населенню аварійно-відновними комплектами, продуктовими наборами, а також здійснення психологічної допомоги та юридичної підтримки.

У Лука-Мелешківській та Барській громадах є пошкодження

«Чотири будинки постраждали від уламків збитої ракети в Лука-Мелешківській громаді. Дякувати Богу, обійшлося без жертв. На місці працюють відповідні служби, всім постраждалим буде надано допомогу», — написав голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий.

1
1
1

Відомо також про влучання в об’єкт критичної інфраструктури на території Барської громади.

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області налогошує, що після ракетних обстрілів на землі залишається багато уламків, що становлять небезпеку для життя й здоров’я.


1
1
1
1
1

 



Джерело