• Масштабні пожежі охопили Вінниччину. Рятувальники за добу 31 раз виїжджали на ліквідацію пожеж, 24 з них сталися на відкритій території.
  • Незважаючи на численні попередження, люди продовжують підпалювати суху траву, що призводить до займань.

Попри заборони, пожежі в природних екосистемах Вінниччини не вщухають. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Вогнем було знищено понад 15 гектарів ґрунту. Горіло майже у всіх районах області та в Вінниці. Більшість пожеж є наслідком необережного поводження людей з вогнем та потрапляння малокалорійного джерела спалаху на горючий матеріал. Під час займання сухої трави у селі Михайлівка Тульчинського району постраждала 64-річна жінка.  
1
1
1   Рятувальники вкотре закликають мешканців Вінниці бути обережними та не допускати займань у природних екосистемах.

Горіння сухої рослинності — процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Випалювання сухої трави та сміття карається штрафом від 3 060 до 21 420 гривень. Обернутися може й кримінальною відповідальністю. Все залежить від збитків, завданих екосистемі.



Джерело