Чотири пари маленьких школярів продзвонили у дзвоник, чим закликали дітей піти до класів, на свої перші уроки. Ті, трохи розгублені, усміхнені, пішли за своїми першими вчительками у новий етап життя

  • Цей навчальний рік у вінницьких школах почався 2 вересня.
  • До першого класу пішли понад 4 тисячі дітей.
  • Дивіться наш репортаж, як пройшов перший дзвоник у початковій школі №5.

Цього дня 2 вересня кілька десятків дітей та їхні батьки згуртувалися перед школою №5. Малеча усміхалася, слухала вчителів та своїх однолітків, які виступали перед закладом, заводила собі нових друзів та подруг.

Після літа важко налаштуватися на навчання, тим більше у такий похмурий день. Тому діти часто позіхали, а подекуди — відверто нудьгували.



Були вірші зі східців школи, співи від школярів. З імпровізованої сцени згадували наших Захисників і Захисниць, які обороняють Україну на війні з росією. Дякували їм за те, що мають змогу навчатися офлайн.


Ще влаштували невеликий флешмоб — «Вінок єднання» — першачки тримали в руках «соняшники», а їхні чотирикласники відтягували від цих квіток жовті стрічки.

Водночас адміністрація школи провела і свою акцію: замість квітів вчителям пропонували донатити на реабілітаційну клініку Святенка. Для цього поставили скриньку, куди всі охочі скидали гроші.


Урочиста лінійка завершилася лунанням першого дзвоника. Чотири пари маленьких школярів продзвонили, чим закликали дітей піти до класів, на свої перші уроки. Ті, трохи розгублені, усміхнені, пішли за своїми першими вчительками у новий етап життя.



 



Джерело