За одну добу третину від необхідних 350 підписів набрала петиція до Вінницької міськради Жанни Янчуковської щодо продовження маршрутів муніципального транспорту до селища Березина, яке належить до сусідньої Якушинецької громади.

У петиції від 8 грудня авторка пропонує продовжити маршрути муніципального транспорту від перехрестя вулиць Келецької та Барського шосе до селища Березина, а саме автобусів №4, №21 та маршрутних таксі (№12-А, 17-А, 17-Б, 18-А).

«У зв’язку із поступовим заселенням житлового комплексу «Західний» (біля 500 квартировласників) у селищі Березина (Якушинецька ОТГ) та розбудовою і заселенням району окружної дороги Барського та Гніванського шосе є потреба у збільшені кількості муніципального транспорту на напрямку від автовокзалу «Західний» до селище Березина», – вказує вона, звертаючись не до влади Якушинецької громади, а Вінницької.

Вона нагадала, що наразі сполучення з містом забезпечують маршрутні таксі №16-А (Медмістечко – Водоканал), 11-Б (Барське шосе (дачний масив) – вул. Ботанічна (м-н Корея)) з інтервалом руху у будні 20 хвилин у вихідні – 25 хв. та тролейбус №18 (Залізничний вокзал – вул. М.Ващука) – з інтервал у будні – 40-60 хв., у вихідні – біля 2-х годин.

Задля забезпечення транспортного сполучення з іншими мікрорайонами Вінниці, що суттєво скоротить витрати на оплату проїзду при необхідних пересадках, та з метою скорочення інтервалу руху громадського транспорту на цій ділянці дороги (автовокзал «Західний» – с-ще Березина), підписанти просять розглянути можливість продовження маршрутів муніципального транспорту до селища Березина для автобусів:
– №4 (вул.Лугова – Барське шосе),
– №21(Педучилище – Барське шосе)
та маршрутних таксі, які на сьогодні мають кінцеву зупинку на автовокзалі "Західний":
– №12-А (м-н Сабарів – Барське шосе);
– №17-А (вул.. Лугова – Барське шосе);
– №17-Б (вул. Немирівське шосе – Барське шосе);
– №18-А (Аграрний університет – Барське шосе).