Виконком Вінницької міської ради затвердив Порядок здійснення компенсації вартості переобладнання автомобіля на ручне керування особам з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету і територіальної цілісності України, починаючи з 2014 року, мають нефункціонуючі або ампутовані одну чи дві нижні кінцівки.

Документом, який опубліковано на сайті міської ради, передбачено компенсацію до 35 тис грн для вищезазначених осіб, які є членами Вінницької громади, та стоять на обліку в департаменті соціальної політики міської ради.

Для отримання компенсації, необхідно подати заяву за місцем реєстрації до управлінь соціального захисту населення (Лівобережне) або (Правобережне) Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради. Форма заяви та перелік документів, які до неї додаються – ТУТ. Рішення про призначення компенсації приймає комісія.

Чи є у Вінниці автошколи для навчання людей на протезах та кріслах колісних?

Станом на 11 вересня у жодній автошколі Вінниці не навчають водінню людей з інвалідністю, серед яких і чимало захисників та захисниць України.

Загалом в Україні функціонують 7 автошкіл для осіб з інвалідністю, де майбутні водії можуть пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії “B”: у Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Кропивницькому, Кам’янці-Подільському та Кривому Розі. Щоб Вінниччина стала восьмим регіоном, Сервісні центри МВС у Вінницькій області запрошують долучатись автошколи.

Авто на ручному управлінні для складання іспитів у Вінниці

У територіальному сервісному центрі Вінниці, що на Кореї, є автомобіль HYUNDAI i30 з ручним управлінням, на якому складати іспити зможуть люди з інвалідністю. Під час здачі іспитів він використовується безкоштовно.

Джерело