Керманичу авто загрожує до 10 років позбавлення волі.

На Вінниччині 17 вересня трагічно завершилась ДТП, внаслідок якої загинула 80-річна жінка. Як повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області, аварія сталася, коли жінка перетинала проїжджу частину у невстановленому місці.

Попередні дані слідства свідчать, що 36-річний водій автомобіля Opel, який спричинив наїзд, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат освідування показав наявність 2,4 проміле алкоголю в його організмі, що в 12 разів перевищує дозволену норму.

Транспортний засіб зловмисника було поміщено на арештмайданчик. Наразі слідчі ведуть розслідування за фактом автопригоди, кваліфікованої за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає покарання до 10 років позбавлення волі за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого.

Поліція продовжує розслідування обставин події та закликає всіх водіїв дотримуватись правил дорожнього руху і не сідати за кермо у нетверезому стані.

Джерело