Серце захисника зупинилося 15 вересня внаслідок смертельного поранення на фронті.

Сергій Лочман став на захист рідної землі ще у перший рік повномасштабного російського вторгнення. Він служив у лавах 38-го окремого стрілецького батальйону, де бійці знали його під позивним Joker. Спочатку Сергій обіймав посаду водія у протитанковому взводі, але завдяки своїм якостям та лідерству дослужився до звання головного сержанта і командира відділення.

На фронті Сергій неодноразово ризикував життям, захищаючи своїх побратимів та виконуючи бойові завдання. Під час одного з боїв він отримав важку контузію, але після відновлення без вагань повернувся на передову. На жаль, 15 вересня чергове поранення виявилося фатальним.

Сергій був нагороджений медалями «За оборону Авдіївки» та «За жертву крові», а також десятками грамот за сумлінне виконання військового обов’язку. Його дружина Юлія розповідає, що Сергій завжди брав на себе відповідальність за життя своїх побратимів і ніколи не підводив товаришів. Він неодноразово вивозив поранених з-під обстрілів та залишався з відділенням на передових позиціях.

Разом із дружиною Юлією Сергій виховував двох дітей: 11-річну доньку та маленького сина, якому скоро виповниться лише два роки.

Церемонія прощання із Сергієм Лочманом відбудеться сьогодні о 10:00 за адресою: проїзд Липовецький, 1. О 11:30 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі проведуть панахиду за загиблим воїном. Чин поховання відбудеться на Алеї Слави Сабарівського кладовища о 13:00.

Джерело