У зв’язку з невідповідністю калорійності раціону дітей у пришкільних таборах відпочинку Вінниці, міська рада планує збільшити фінансування на харчування для покращення умов оздоровчого сезону 2025 року.

Влітку 2024 року у Вінниці діяли 32 пришкільних табори, в яких відпочивали 4500 дітей. Харчування у цих таборах було організовано дворазово, однак через обмежене фінансування (82 грн на день) не вдалося повністю забезпечити виконання норм за кількістю продуктів. Аналіз показав, що у середньому норми були виконані на 78%, при цьому найбільший недобір був по рибі, м'ясу та молочних продуктах.

Як зазначають у міській раді, недостатня калорійність харчування, знижена в середньому на 25%, могла негативно вплинути на фізичний та нервово-психічний розвиток дітей, що є критично важливим під час оздоровчого сезону. Попри це, в пришкільних таборах не було зареєстровано жодних спалахів інфекційних хвороб або харчових отруєнь.

Для покращення ситуації на 2025 рік, міська рада планує посилити контроль за дотриманням вимог до організації відпочинку, харчування та медичного обслуговування дітей, а також винести пропозиції щодо збільшення фінансування на харчування в пришкільних таборах.

Джерело