Переламано ребро, зламана кістка правої очниці, вдавлений перелом тім'яної кістки черепа, струс головного мозку – і це ще не всі травми. завдані 62-річному пенсіонеру з інвалідністю Роману Малому, він стверджує, що його побив підприємець.

  • Пенсіонер з третьою групою інвалідністю повідомив поліцію, що його побив підприємець.
  • Підприємець каже, що пенсіонер упав з горіха.
  • Причину інциденту з’ясовував журналіст «20 хвилин», який спілкувався з обома  учасниками конфлікту.

Фото, яке надіслав до редакції «20 хвилин» син потерпілого, вражає: на ньому видно обличчя у слідах крові. Знімок зроблений одразу після побиття, коли чоловіка забирала швидка допомога. Другий знімок — з лікарні: обличчя чоловіка у синцях. Таким його зафіксували на світлині на третій день після побиття і лікування.

Є ще знімки. На них можна побачити синці на тулубі.

Все це — результат побиття 62-річного пенсіонера з Крижополя Романа Малого. Принаймні так він стверджує.

Чоловік пояснив, що його побив місцевий підприємець. Потерпілий знає його особисто.


Фотографії надіслав до редакції син потерпілого Владислав.

Хлопець навчається в інтернатурі медичного університету. Він — майбутній хірург. Його рідна сестра нині служить у Збройних силах України.

Брат і  сестра вражені жорстокістю по відношенню до їхнього батька. Молоді люди не розуміють. Як можна було підняти руку на людину старшого віку,я ким є їхній батько.

«Нормальна  людина не зробила б такого за жодних обставин, — говорить Владислав. — Для мене це дикість!».

На його думку, не було жодних підстав, щоб бити батька.

Ось як розповів Владислав те, що сталося з його татом у селищі Крижопіль.

Діти потерпілого просять розголосу факту побиття їхнього батька.

«Знаємо, що у чоловіка, який побив тата, має зв’язки з впливовими людьми, —говорить Владислав. — Зрозуміло, що він зробить все для того, аби вийти сухим з води».

Постраждалий чоловік уже написав заяву в поліцію, буде також звертатися до прокуратури. Каже, кого вона тоді захищає?..

Чекав знайомого на вулиці під деревом

У той день Роман Малий на власній автівці «Жигулі» підвіз знайомого до пункту прийому металобрухту у Крижополі. Поки чоловік пішов на територію, пан Роман чекав його на вулиці за ворітьми приймального пункту. Чекав під горіховим деревом. На цей факт звертаємо увагу, бо надалі за це дерево його побили.


«Тато підняв горіх і став обчищати шкірку, — говорить Владислав. — В цей час під’їхала машина, в якій був підприємець, власник приймального пункту. Як розповідав пізніше тато, чоловік запитав його, чого він їсть його горіх. Тато заперечив, мовляв, дерево росте за межами приймального пункту, тобто воно не його. Додав, що той його не садив».

Далі події розгорталися неочікувано для Романа Малого. За його словами, підприємець підійшов і вдарив його ногою у пах. Він дужчий за пенсіонера. Той впав і вдарився об бордюр. Постраждалий чоловік стверджує, що після цього власник приймального пункту взяв його за одяг і ще вдарив головою об бордюр. А тоді наніс удари ногами по тулубу.

«Він бачив, що в мене по обличчю тече кров, чув мої стогони від болю, але не викликав швидку, а сів в машину і поїхав з місця побиття», — так розповідав батько Владиславу.

Постраждалий чоловік викликав швидку і поліцію, розповів, що сталося, пізніше, в лікарні, написав заяву про побиття.

Переламано ребро,  зламана кістка правої очниці…

Лікарі зафіксували низку травм, які отримав Роман Малий. Вони зафіксовані в Історії хвороби, підтверджені дослідження на рентгені і МСКТ.

Копії цих досліджень Владислав надав редакції.


Ось деякі із записів: проведеними дослідженнями встановлено перелом 10-го ребра, злам кістки правої очниці, вдавлений перелом тім’яної кістки черепа, струс головного мозку.

Медики Крижополя надали направлення постраждалому на консультації й обстеження у медичних закладах Вінниці.

Консультації потрібні, зокрема, для того, щоб визначитися з подальшим лікуванням правої очниці. Припускають, що на пацієнта чекає операція.

Втім, поки що чоловік залишається на лікарняному ліжку у селищі Крижопіль. Родина витрачає кошти на лікування.

«Цей чоловік, який побив тата, навіть не поцікавився, у якому він стані нині, не прийшов у лікарню і не запитав, чи потрібна допомога, — говорить син постраждалого Владислав. — Це характеризує його як людину. Мало того, що побив, що не викликав медиків, хоча бачив, в якому стані покидає чоловіка,  але й надалі його не обходить стан здоров’я людини, на яку підняв руку».

«Це він впав з горіха», — каже підприємець

Журналіст розшукав контакти підприємця, прізвище якого надав постраждалий Роман Малий, і спілкувався з ним по телефону.

Підприємець сказав, що знає давно пана Романа. Звинуватив його в одній давній справі. Не станемо згадувати про неї, бо вона не стосується інциденту, про який йде мова.

«Цей чоловік закрався до мене на горіх і впав з горіха», — так відповів підприємець на запитання про те, що сталося між ним і Романом Малим. Після паузи співрозмовник уточнив, що не бачив, як той падав з дерева.

Журналіст уточнив,  де росте горіх?

«На території мого фермерського господарства», —  відповів підприємець.

На фотографії, яку надіслав син постраждалого, видно, що дерево росте за ворітьми підприємства.

Ось версія підприємця.

«Я приїхав, бачу, стоїть машина Малого, а сам він з палицею в руках збиває з дерева горіхи, — каже підприємець. — Запитав його, чого він забирає чужі горіхи. Той відповів, що горіх росте на дорозі та ще й послав мене».

За словами підприємця, далі він поїхав на поле, де збирають ріпак. Каже, що був удвох з агрономом.

Як дізнався про те, що Роман Малий упав з дерева, про це підприємець не уточнив.

Факт побиття пенсіонера розслідує поліція

Речник обласної поліції Заріна Маєвська повідомила «20 хвилин», що Роман Малий звернувся із заявою до Тульчинського райвідділу поліції. За його зверненням розпочато кримінальне провадження за статтею 122 частина 1 Кримінального кодексу України (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

За такий кримінальний вчинок законом передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на такий само строк.

Триває розслідування факту побиття пенсіонера.



Джерело