- Жителі Заливанщинського старостинського округу з початку війни готують страви для військових, зокрема голубці та тушковане м’ясо. За три роки вони передали на передову для захисників понад сім тисяч банок консервів.
З початку повномасштабної війни мешканці Заливанщинського старостинського округу активно підтримують українських військових. Одними з перших вони почали готувати страви в автоклаві — спочатку голубці, потім тушковане м’ясо, згущене молоко та гречану кашу з м’ясом.
За майже три роки заливанщинські господині підготували сім тисяч банок консервів, а нещодавно — ще 114 банок голубців. Ці смачні домашні страви для військових готують працівниці старостинського округу разом з освітянами, працівниками культури та небайдужими жителями села, а банки та кришки надає приватний підприємець Віталій Пшеничний.
— Кошти на продукти збираємо. Цього разу капусту нам надав приватний підприємець Юрій Басюк. Все решту — закупили за власні кошти. Маємо вже й свої два автоклави. Один придбали за зібрані кошти, а другий нам подарувала депутатка міської ради Валентина Шавловська, — розповідає виконуюча обов’язки старости Заливанщинського старостинського округу Наталія Кравчук. — За три роки спільної праці маємо свої рецепти та своїх шанувальників. І дуже приємно, коли чуєш слова подяки від наших захисників.
Усі консерви жителі Заливанщини передають військовим. Зізнається Наталія Кравчук, що особливо приємно, коли гостинці із Заливанщини потрапляють до їх земляків. Для них ці страви ще смачніші, бо приготовлені руками людей, яких вони знають, у рідному селі, де про них пам’ятають і з нетерпінням очікують на повернення.