Слідчі Вінницької міської поліції завершили розслідування кримінальної справи щодо 37-річного чоловіка, який намагався втекти від поліції з наркотичними та психотропними речовинами.

Подія сталася 10 квітня в обласному центрі, коли патрульні зупинили легковий автомобіль, за кермом якого перебував 37-річний водій. Чоловік порушив правила дорожнього руху, і під час зупинки інспектори помітили у нього ознаки наркотичного сп'яніння. Поліцейські запропонували водію пройти медичний огляд, але той несподівано забрав із салону авто амфетамін та марихуану і спробував втекти. Попри спробу втечі, зловмисника затримали на місці події.

Під час слідства було встановлено, що наркотичні речовини зловмисник зберігав із метою подальшого продажу. Вінничанину було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави.

Провадження в кримінальній справі здійснювалося слідчими відділення поліції № 1 Вінницького районного управління. Процесуальне керівництво забезпечувала Вінницька окружна прокуратура, а оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Зловмисника обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Джерело