Для ветеранів організували особливий гастротур по визначних туристичних об’єктах Вінницької області. У ході захопливої подорожі Захисники отримали чудову можливість насолодитися мальовничими пейзажами рідної землі, глибше ознайомитися з багатою історією регіону та зануритися в дружню атмосферу, спілкуючись зі своїми побратимами.
Про це повідомляє Вінницька ОВА.
Першою зупинкою стала козина еко-ферма «Альпійка» в селі Микулинці, де для учасників організували ознайомчі заходи з крафтового виробництва сиру та інших місцевих продуктів. Програма екскурсії включала дегустацію сирів і морозива, виготовлених на фермі.
На еко-фермі гості дізналися більше про альпійських кіз, одну з найпопулярніших порід для молочного виробництва. Учасникам розповіли про догляд за тваринами, їх утримання та раціон. Крім того, вони отримали можливість самостійно погодувати кіз.
«Особливу увагу привернув авторський борщ на вишнях, приготований фіналісткою 12-го сезону кулінарного шоу «МастерШеф» Вікторією Науменко. В свою чергу, учасниця поділилася тонкощами приготування цієї незвичайної страви, розповіла про свій професійний шлях та участь у кулінарному проєкті», – йдеться у повідомленні.
Цікавим етапом гастротуру стала екскурсія в палаці Вітославських-Львових у селі Чернятин, де учасники дізналися про історію культурної пам’ятки з унікальною архітектурою та оглянули стародавні артефакти. У селі Гайове Захисники відвідали садибу «Подільська родина», де господиня Оксана Бас провела майстер-клас з випікання традиційного хлібця Жайворонок, ознайомивши гостей з секретами Подільської кухні.
«Даний тур організовано Департаментом міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОВА спільно з Департаментом соціальної та молодіжної політики ОВА в рамках реалізації Програми розвитку туризму у Вінницькій області на 2021-2027 роки, відповідно до Наказу Начальника обласної військової адміністрації «Про основні засади реалізації на Вінниччині ветеранської політики у 2024 році», – зазначають в ОВА.