Завдяки професійній роботі вінницьких хірургів операція пройшла успішно.

Хірурги черепно-лицьового відділення КНП "Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради" успішно провели складне оперативне втручання з видалення серединної кісти шиї трирічній дитині. Про це повідомили у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

Така операція вимагає високого рівня майстерності та спеціальних знань, адже серединна кіста шиї розташована у безпосередній близькості до важливих анатомічних структур, таких як трахея, судини та нерви.

"Серединна кіста шиї – це вроджена аномалія, яка виникає через порушення розвитку тканин під час ембріонального періоду. Кіста може не проявляти симптомів на ранніх стадіях, але зі збільшенням розміру може викликати дискомфорт, інфекції, утруднене ковтання чи дихання. Якщо такі новоутворення не лікувати вчасно, це може призвести до ускладнень, таких як інфікування чи формування абсцесу, що значно ускладнює подальше лікування", – зазначають у лікарні.

Завдяки професійній роботі вінницьких хірургів операція пройшла успішно, і дитина знаходиться під пильним наглядом медичного персоналу для подальшого відновлення.

Джерело